Lithium-ion - Absolute top in accu oplaadtechnologie

Dolmar heeft dankzij moederbedrijf Makita de techniek voor Lithium-ion al jaren in huis. Door de toepassing van Lithium-ion accu’s in tuinmachines worden de voordelen van een elektromotor (lage verbruikskosten, lagere geluidsproductie, minder trillingen, geen uitstoot van schadelijke stoffen) gecombineerd met de bewegingsvrijheid van een brandstofmachine. Daardoor is de Lithium-ion accutechnologie een goed alternatief voor de 230V- en brandstofmotoren. Dolmar heeft inmiddels een compleet pakket Lithium-ion tuinmachines. Met minder uitstoot van schadelijke stoffen werken u en Dolmar mee aan een gezondere toekomst. 

De Lithium-ion accu´s zijn voorzien van een chip. Deze chip in de accu registreert en controleert 3 waardes: stroom, temperatuur en accuspanning. De processor in de oplader leest de data uit de chip van de accu en zal de accu op de beste wijze laden. Tijdens het oplaadproces worden zowel de stroom, de temperatuur en de spanning gecontroleerd en daarop gestuurd. Dat in tegenstelling tot traditionele oplaad methodes.Geforceerde luchtkoeling verlengt levensduur van accu´s De grootste vijand voor accu´s zijn extreem hoge temperaturen. Zowel tijdens het ontladen als het laden. In de Lithium-ion opladers worden accu´s gekoeld door een geforceerde luchtstroom. Wordt een te warme accu in de oplader geplaast zal de oplader niet meteen starten met opladen. De accu wordt eerst gekoeld. Pas als de accu voldoende is afgekoeld zal de oplader de accu met het beste algoritme gaan laden. De chip in de accu en de CPU in de oplader controleren het hele oplaadproces.
Door dit geforceerde koelen van de accu voor en tijdens het opladen wordt de levensduur van de accu verlend.

Opladen in 22 minuten Met de opladers LG184 en LG363 worden accu's van 3,0 Ampère uur in 22 minuten opgeladen! Afhankelijk van de conditie van de Lithium-ion accu. De oplader geeft met een geluidssignaal aan wanneer de accu´s weer volledig zijn opgeladen. Niet alleen erg snel, maar ook erg handig!