36V lithium-ion van Dolmar

Dolmar 36V BESCHERMT
Dolmar is een onderdeel van de Makita Corporation. Makita is een wereldspeler op het gebied van professioneel electrisch gereedschap en heeft accugereedschap groot gemaakt. Dolmar profiteert van die jarenlange kennis en ervaring met de introductie van professioneel 36V tuingereedschap. De voordelen van accu komen nu ook beschikbaar voor de groene sector.

36V lithium-ion van Dolmar - Dolmar%20gereedschap%2036V.

JE GEZONDHEID JE OMGEVING JE PORTEMONNEE
Die voordelen zijn zondermeer duidelijk. Allereerst als het gaat om je eigen gezondheid. Het zal niemand ontgaan zijn dat de overheid steeds striktere eisen stelt aan de uitstoot van schadelijke stoffen. Dat is niet voor niets. Dagelijks werken, ook al is het in de open lucht, in de uitlaatgassen van benzinemotoren is onwenselijk.

Dolmar besteedt daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van schonere 4 takt motoren en adviseert het gebruik van alkylaatbenzine, maar de beste oplossing komt van accugereedschap. Het beschermt je neus tegen de stank en je longen tegen de inademing van gevaarlijke stoffen.

Maar er is meer: accugereedschap maakt aanzienlijk minder lawaai. Dat is beter voor je oren. Minder trilling is beter voor je lijf. Denk er maar eens goed over na, want we zijn zo gewend aan benzinemotoren dat we de nadelen op de koop toe namen. Dat hoeft nu niet meer, want er is een beter alternatief. 
accugereedschap is heel stil. Zeker in vergelijking met knetterende benzinemotoren. Dat is niet alleen goed voor je eigen oren, maar ook die van de mensen om je heen. Je klanten. Die zullen het van de vroege morgen tot de late avond waarderen dat ze geen overlast hebben van werk dat nu eenmaal wel moet gebeuren. Denk daarbij aan omgevingen als zieken- en bejaardenhuizen, begraafplaatsen, campings, sport- en golfvelden, openbaar groen, maneges, dierentuinen, scholen, kantoren en ook de particuliere tuin. De klant ligt niet zelden nog te slapen als je op de vroege morgen al aan de slag wilt. Ochtendstond heeft goud in de mond nietwaar.

accu gereedschap beschermt het milieu. Want er is geen sprake van CO² emissie en andere schadelijke uitstoot. Daar profiteren we allemaal van. Dolmar heeft gekozen voor een 36V systeem gebaseerd op de nieuwste lithium-ion technologie. De accu's bevatten geen schadelijk Cadmium. Ook dat is beter voor het milieu. 
Sta je wel eens bij stil hoeveel geld je besteedt aan de aanschaf van brandstof? Dolmar adviseert Aspen, en voor de 4 takt machines Aspen 4, want dat is immers beter voor het milieu en jezelf. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet beter voor je portemonnee. 5 liter alkylaatbenzine kost al gauw een eurootje of 17-18. En je weet zelf het beste hoe veel je verbruikt. accu gereedschap bespaart dus op brandstofkosten. En op onderhoud. Dat betekent dat je de iets hogere aanschafkosten van accugereedschap verrassend snel terugverdient en daarna gaat besparen. 

Dolmar accugereedschap start altijd. Da's lekker makkelijk en het bespaart irritaties. Het hoeft niet bijgevuld te worden zodat je risico's zoals morsen voorkomt. Je bent dus elke keer weer sneller aan de slag maar je moet het zelf ervaren om te weten hoe lekker dat dit werkt. accu gereedschap is wat duurder in aanschaf en verdient zichzelf snel terug. Om de aanschaf aantrekkelijker te maken biedt Dolmar startersets aan. Deze startersets bestaan uit een lader en 1 of 2 accu's. De accu en lader vormen de basis van het systeem. De accu vormt het hart van de machine en is in combinatie met alle 36V machines te gebruiken. Hierdoor wordt de aanschaf van een 2e machine zonder accu's en lader wel heel voordelig. 
 "Ik had aanvankelijk zo mijn twijfels. accugereedschap, is dat wel iets voor de professional? Maar ik ben helemaal om. De machines van Dolmar zijn krachtig genoeg en de accu's gaan verrassend lang mee."  "Wij doen veel groenonderhoud voor scholen en verzorgingshuizen. Op zulke plaatsen kun je geen motor laten knetteren. Die accumachines van Dolmar zijn een stuk stiller."  36V lithium-ion van Dolmar - Y-00240%20(1).

Klik hier voor een uitgebreide uitleg over lithium-ion.

Veelgestelde vragen
Dolmar 36V tuingereedschap heeft dus veel voordelen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Zijn er dan geen nadelen? Misschien twijfel je aan de kracht van de machines. Of aan hoe lang je kunt doen met 1 acculading. Daar kunnen we wel iets over zeggen. Ook vanuit onze ervaring met elektrisch gereedschap. De technologie van de accu, de lader en de motor staat tegenwoordig op zo'n hoog niveau dat de machines voldoen aan de meeste eisen. Afhankelijk van de klus die gedaan moet worden geeft een accu voldoende kracht gedurende 25 minuten tot een uur. Als je continu doorwerkt; wij noemen dat 'trigger time', de tijd dat je de schakelaar inhoudt. De lader zorgt er voor dat de accu in 22 minuten weer is opgeladen, dus met 2 accu's kun je in principe continu doorwerken. Daarmee is accugereedschap een geloofwaardige aanvulling op en in veel situaties vervanger van benzinegereedschap.

Sta eens stil bij het werk wat je doet. Hoe vaak gebeurt het dat je lang achter elkaar hetzelfde werk doet, bijvoorbeeld een lange heg knippen, een berm maaien, veel snoeien. Vaak? Dan adviseren wij Dolmar 4-takt machines. Niet zo vaak? Is je werk zeer afwisselend? Dan adviseren wij zonder twijfel Dolmar 36V. Vergelijk het met een hybride auto: accu voor de kortere afstanden en benzine voor de lange afstand. Het is niet of/of maar en/en: accugereedschap als het kan, benzinegereedschap als het niet anders kan.

36V lithium-ion van Dolmar - 36V%20producten.