Milieubewust werken

Bij Dolmar doen we ons uiterste best milieubewust te werken. En beter nog: we zorgen ervoor dat u milieubewust kunt werken! De belangrijkste technologieën waarmee Dolmar een bijdrage levert aan een beter milieu zijn Lithium-ion accutechnologie en 4-takt motortechnologie.

Milieubewust met Lithium-ion

Dankzij moederbedrijf Makita heeft Dolmar de techniek voor Lithium-ion al jaren in huis. Door de toepassing van Lithium-ion accu’s in tuinmachines combineren we de voordelen van een elektromotor met de bewegingsvrijheid van een brandstofmachine. Daardoor is het een milieubewust alternatief voor de 230V- en brandstofmotoren. En met veel minder uitstoot van schadelijke stoffen werken u en Dolmar mee aan een gezondere toekomst.

Een milieuvriendelijke 4-takt motor

De uitstoot van een 4-takt motor is ongeveer 8 keer minder dan die van een vergelijkbare 2-takt motor. Bij een 2-takt machine komt 20% van de benzine onverbrand in de uitlaat. Dat is niet alleen belastend voor het milieu, maar veroorzaakt ook een hinderlijke geur. Door het kleppensysteem van een 4-takt wordt bijna alle brandstof verbrand voordat het in de uitlaat terecht komt.

U ziet het, Dolmar innoveert en aan de hand van moderne milieubewuste technologieën zorgen we ervoor dat u milieubewuster kunt werken.