Weer podiumplek voor Sander Boom bij de Carving Cup

Weer podiumplek voor Sander Boom bij de Carving Cup Afgelopen weekend lukte het Dolmar carver Sander Boom opnieuw om tijdens de Boomkroonpad Carving Cup een aantal prijzen in de wacht te slepen.

Hij werd 2e bij de vakjury met een kunstwerk van een grizzly beer met een zalm in zijn bek en ook bij het speedcarven werd hij 2e. Voor Sander is een podiumplek geen onbekend gevoel, de vorige edities stond hij ook al op het podium. Sander werkt met Dolmar kettingzagen en voor het aanbrengen van de details gebruikt hij Makita accugereedschap.

Carving Cup
Aan de Boomkroopad Carving Cup doen deelnemers mee uit Nederland, Noorwegen, Duitsland en België. Zij krijgen twee dagen de tijd om hun creativiteit en vaardigheid met de kettingzaag te laten zien aan de vakjury en het publiek. Daarnaast is het voor de deelnemers zelf ook leuk om de andere carvers aan het werk te zien.

Grizzly beer met zalm
De vele duizenden toeschouwers slenterden gedurende de dagen langs de kunstwerken. Zo zagen ze bij alle carvers de robuuste boomstammen langzaam veranderen in haaien, leeuwen, octopussen en vogels. Voor het grote kunstwerk hebben de carvers alle vrijheid om te maken wat ze willen. Sander: ‘een beer is niet een beeld dat ik dagelijks maak en dat ik dan ook nog in de prijzen val, vind ik geweldig.’ De vele toeschouwers keken aandachtig naar Sander, hoe hij een gigantische grizzly beer zaagde.Speedcarven
Naast het maken van een kunstwerk, moesten de deelnemers ook hun speedcarving-vaardigheden laten zien. Ze kregen een half uur de tijd om uit een boomstam een beeld te zagen. Voor zijn imposante roofvogel werd aan Sander de 2e prijs toegekend door de jury. 
Deze kunstwerken werden na de wedstrijd allemaal verkocht aan enthousiaste toeschouwers. Sjouwen was gelukkig niet nodig; Sander had de nieuwe accukruiwagen van Makita meegenomen, de DCU180. Hiermee konden de kopers hun aanwinsten makkelijk naar de auto vervoeren. Iedereen heeft tenslotte maar één rug waar je beter zuinig op kunt zijn.