Dolmar sponsort Sander Boom

Sander Boom prolongeert Nederlandse titel Sculptuurzagen

Tijdens het Houthakkersfeest in Lage Vuursche heeft Sander Boom zijn Nederlandse titel Sculptuurzagen met succes verdedigd. Evenals vorig jaar zette hij het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen op zijn naam. Een recordaantal deelnemers zaagde op 15 en 16 augustus drie kunstwerken. Sander’s imponerende marlijn won overtuigend. Voor dit werkstuk kregen de deelnemers twee dagen de tijd. Tijdens het zogenaamde speedcarven moesten de twee andere beelden binnen een half uur vorm krijgen. Broer Rik Boom veroverde daarbij de derde plaats. Sander’s carvingteam wordt gesponsord door Dolmar.
Voor het speedcarven moesten de deelnemers zowel op zaterdag als zondag aantreden in de wedstrijdring van de Houthakkerswedstrijd. Daar kregen zij maximaal dertig minuten de tijd om uit een boomstam een sculptuur te maken. Beide beelden zijn beoordeeld voor het eindklassement Speedcarven. Het NK Sculptuurzagen vond wederom plaats tijdens in Lage Vuursche tijdens het jaarlijkse Houthakkersfeest, inclusief grote markt met meer dan 100 kramen en met demonstraties en optredens.

Over prijswinnaar Sander Boom
Sander Boom uit Vaassen is begonnen met woodcarven in 2007. Op het NK Woodcarving in 2008 valt hij in en in 2009 wordt hij Nederlands Kampioen Sculptuurzagen. Sander wordt al vanaf 2008 door Dolmar gesponsord tijdens wedstrijden in zowel wood- als icecarving. Samen met broer Rik Boom vormt hij het Dolmar carvingteam. Samen kunnen zij beschikken over alle gewenste motorzagen, zaagbladen en benodigde accessoires van de merken Dolmar en Makita. De afgelopen jaren heeft Sander Boom veel prijzen gewonnen en indrukwekkende prestaties neergezet:
• Winnaar NK Sculptuurzagen 2015, Lage Vuursche
• Winnaar Kettensagekunst Am Kirnbergsee 2015
• Tweede Noord-Oostpolder Buitendag 2015 van Staatsbosbeheer
• Tweede NK Icecarving 2014, Heerlen
• Winnaar NK Sculptuurzagen 2014, Lage Vuursche
• Deelnemer Wereldkampioenschap Carving 2014, Oregon USA
• Winnaar Boomkroonpad Carvingcup 2014, Drouwen


Machines

Sander maakt gebruik van een breed pakket van machines, van tophandle kettingzaag tot PS9010-74 voor het doorzagen van de grote blokken hout. Met name de laatste jaren werkt Sander meer met de 18 v en 2x18 V  machines van Makita om zijn kunstwerken te creëren en te verfijnen.