Publieksprijs voor Rik Boom op NK Carving in Lage Vuursche

Rik Boom, die samen met zijn broer Sander Boom het Carving Team Makita vormt en winnaar was op het NK carving in 2018, mocht zijn titel gaan verdedigen en nam dit jaar de welverdiende publieksprijs in ontvangst.

 

Alle deelnemers op het NK moesten hun ‘hoofdkunstwerk’ binnen twee dagen uitzagen en uiteindelijk presenteren aan een vakjury. In een vol wedstrijdveld met maar liefst 22 carvers uit Nederland, België en Noorwagen maakte Boom het prachtige sculptuur ‘Deer Family’. Het kampioenschap was onderdeel van het drukbezochte tweedaagse Houthakkersfeest bij kasteel Drakensteyn. Naast het ‘hoofdsculptuur’ is op beide dagen ook het zogenaamde ‘speedcarven’ bij te wonen. Daarbij moeten deelnemers met met hun kettingzagen, waarbij Boom zaagt met de stille en milieuvriendelijke accukettingzaag van Makita, binnen een half uur een sculptuur realiseren, die als echte eyecatchers in de omgeving fungeren.   

 

Over Makita

Makita is naast een wereldmarktleider op het gebied van powertools ook hét gereedschapsmerk voor (accu) tuin- en parkmachines. Het bedrijf focust zich puur op gereedschap: 500 ingenieurs werken continue aan verbeteringen en nieuwe machines die stuk voor stuk berekend zijn op een zware en jarenlange taak. Ze zet hierin de standaard en ontwikkelt daartoe op basis van 1 universele accu zoveel mogelijk professionele toepassingen met 1 of 2 accu’s. Inmiddels zijn er meer dan 160 machines die alle werken op dezelfde 18V LXT Li-ion accu. Naast professionele bouwmachines zijn er een complete range 2×18 volt professioneel tuingereedschap en accustofzuigers voor de schoonmaakbranche. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 600 aangeboden via de vakhandel en webwinkels.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Makita Nederland B.V, Marrit Cardinaal Tel: 040-2064051, e-mail: m.cardinaal@makita.nl


Rik Boom_NK.jpg (HR)