Snoerloos doorslijpen zonder hinder van uitlaatgas en kwartsstof

De DCE090 heeft met zijn 230 mm doorslijpschijf een slijpdiepte van 88 mm. Dat is perfect voor terrassen, vijverranden en natuursteenvloeren. Bij het doorslijpen van steenachtige materialen ontstaat kwartsstof, inademen kan ernstige longaandoeningen veroorzaken. De opdracht aan zowel werknemers als werkgevers is dat te allen tijde te voorkomen en het juiste gereedschap te gebruiken. Makita heeft doorslijper DCE090 daarom standaard voorzien van een wateraansluiting voor de binding van dit schadelijke kwartsstof. Wil je langere tijd achtereen kunnen werken op plekken zonder watertappunt, gebruik dan de optioneel verkrijgbare kunststof watertank met zijn inhoud van 10 ltr.

Snoerloos en veilig werken
De doorslijper weegt 6,3 kg inclusief de beide accu’s van Makita’s bekende LXT 18 V platform. De krachtige koolborstelloze motor van de DCE090 levert 1,25 kW aan vermogen. Door zijn compacte formaat is deze accu machine zeer wendbaar en gemakkelijk in gebruik, waardoor je als gebruiker totale bewegingsvrijheid hebt. De doorslijper heeft een elektrische rem, ingebouwde verlichting, softgrip, accubeveiliging en laadniveau indicator. De veiligheid is mede gewaarborgd door AFT (Active Feedback sensing Technology). Om je te beschermen schakelt deze techniek de machine uit wanneer het toerental plotseling vertraagt (bijvoorbeeld door terugslag).

Gebruik de geïntegreerde wielen voor lange rechte snedes. Ze worden ingetrokken wanneer ze niet nodig zijn. De machine wordt standaard geleverd met een metaaldoorslijpschijf. Optioneel is er een speciaal voor deze machine ontwikkelde diamantschijf beschikbaar.

Twee uitvoeringen
DCE090ZX1 2x18 V Doorslijper 230 mm geleverd zonder accu’s en lader in doos € 419,00
DCE090T2X1 2x18 V Doorslijper 230 mm, met accu’s, 2x5,0Ah en lader in doos € 719,00
(tot eind maart 2021 actie: gratis accu via makita.nl) De doorslijper is te koop bij Makita en Dolmar dealers. Stuur een mail naar test.tuin@makita.nl om een demo afspraak te maken.

Accessoires
Diamantschijf (E-02967) is speciaal ontwikkeld voor gebruik met accu doorslijpers. De dikte is 2,4 mm en dat zorgt voor minder wrijving, dus voor langer slijpen. De hoogte van het segment is 12 mm en de speciale gepatenteerde zetting van de diamanten (3DDG), alsmede de superieure binding, zorgen voor een betere prestatie.
Waterdruktank (988394610) kunststof 10 ltr. Voor als je geen vast watertappunt in de buurt hebt, om stofvrij te werken. Kijk voor meer informatie op www.makita.nl/ 

Ruim 200 machines op dezelfde accu
De accu’s en opladers van het LXT 18 V platform zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de range accu machines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: www.makita.nl/kenniscentrum/de-lithium-ion-accu.html.


Fotobijschrift 1:
De doorslijper heeft een elektrische rem, ingebouwde verlichting, softgrip, accubeveiliging en laadniveau indicator.


Fotobijschrift 1:
De DCE090 is standaard voorzien van een wateraansluiting voor de binding van het schadelijke kwartsstof dat bij slijpen van steenachtige materialen vrijkomt
.

 

 

Over Makita
Het gereedschap van Makita wordt wereldwijd gebruikt door de vakman in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak. Lange levensduur, gebruiksvriendelijkheid, uitstekende prestaties en er veilig en prettig mee kunnen werken kenmerken de producten. Makita is een marktleider in accuproducten en brengt een aantal platformen op de markt waarvan het LXT 18 V platform het bekendste is. Met ruim 200 producten die allemaal werken op dezelfde 18 V accu en met de introductie van het nieuwe XGT 40 V Max platform werkt Makita aan haar visie van een gereedschapswereld zonder snoeren of brandstof. Makita innoveert continu, met als leidraad dat nieuwe of verbeterde producten positief bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Kijk voor meer informatie op https://www.makita.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjen Peeters, Product Manager Makita Nederland B.V., tel. (040) 206 4040 of (06) 2021 0899, email: arjen.peeters@makita.nl.

 

 


DCE090 (HR)

DCE090_988394610_E-02967-5 (HR)

DCE090_988394610_E-02967_1 (HR)